Kattintson ide az EUFIC kezdőlap felkereséséhez.
Élelmiszerbiztonság- És Minőség
Élelmiszertechnológia
Food Risk Communication
Táplálkozás
Egészség És Életmód
Étrendfüggő Betegségek
Felhasználói vélemények
(Csak angolul)
Gondolatok az ételekről
(Csak angolul)
EU kezdeményezések
(Részben lefordított)
Reflektorfényben
Energiaegyensúly
Médiaközpont

Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt: itt ellenőrizheti Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt:
itt ellenőrizheti.A BMI számoló

Annak érdekében, hogy az emberek megállapíthassák egészséges testtömegüket, a testtömeg és testmagasság közötti összefüggést kifejező arányszámot használunk, amelyet Testtömeg indexnek (BMI) nevezünk. A BMI egy szám, amelyet a személy testtömegéből és testmagasságából lehet kiszámolni, és az orvosok, valamint más egészségügyi dolgozók használják, hogy a soványság, optimális testtömeg és elhízás előfordulását felnőtteknél meghatározzák.  A BMI a legtöbb embernél elfogadható jelzője a test zsírosságának, és az egészségügyi problémákhoz vezető testtömeg-kategóriákba soroláshoz használják. A BMI nem olyan megbízható, ha Ön sportoló vagy nagyon izmos (az izom nehezebb a zsírnál), mert egy nagyobb BMI kategóriába sorolhatja Önt, annak ellenére, hogy a testének zsírtartalma egészséges mértékű. Szintén nem pontos várandósok, szoptató anyukák vagy gyenge emberek esetén.
 
A BMI számoló csak egy iránymutató az egészségével kapcsolatosan. A derékkörfogat, zsírtartalom, vérnyomás, koleszterin-szint, fizikai aktivitás, dohányzás mellőzése, valamint az egészséges étrend is fontos.
 
Ez a számoló megadja a BMI-t és a megfelelő BMI kategóriát. Felnőtt, 20 évnél idősebbek használatára javasolt.

Ahhoz, hogy többet tudjon meg az egészséges táplálkozásnak és a fizikai aktivitásnak az egészséges testtömeg megőrzésében betöltött fontosságáról, látogassa meg a weboldalon a Health & Lifestyle/ az Egészség & Életmód részt.

Az elhízással és a túlsúllyal kapcsolatos információkért látogassa meg a weboldal Obesity / Elhízás részét, amely a Táplálkozással összefüggő betegségek címszó alatt található.

 

Nyilatkozat

A BMI kalkulátor ötletet ad ahhoz, hogy miként hasonlíthatja össze súlyát az átlagos értékekkel. A Testtömegindex (vagy BMI) kiszámolásának módja: súlya (kilogrammokban) osztva magasságának (méterben) négyzetével vagy BMI= Kg/M2. Ennek a kalkulátornak a használata csak felnőttek számára ajánlott (továbbá a terhes illetve szoptató nők számára ezek a BMI értékek nem megbízhatóak) és semmi más teendő nem végzendő a kapott értékek kapcsán, mint egy megfelelően képzett szakember, mint például egy orvos felkeresése.

 

AZ EUFIC-RÓL
Az Európai Élelmiszer Információs Bizottság (EUFIC) egy olyan non-profit szervezet, amely az élelmiszerbiztonság és –minőség, valamint az egészség és táplálkozás kapcsolatáról nyújt tudományon alapuló információkat a médiának, egészség- és táplálkozásügyi szakembereknek, oktatóknak, valamint a közvéleményt formáló személyeknek közérthető formában.

Részletek
A webhely utolsó frissítésének dátuma: 24/08/2016
Az összes találat megtekintése