Kattintson ide az EUFIC kezdőlap felkereséséhez.
Élelmiszerbiztonság- És Minőség
Élelmiszertechnológia
Food Risk Communication
Táplálkozás
Egészség És Életmód
Étrendfüggő Betegségek
Felhasználói vélemények
(Csak angolul)
Gondolatok az ételekről
(Csak angolul)
EU kezdeményezések
(Részben lefordított)
Reflektorfényben
Energiaegyensúly
Médiaközpont

Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt: itt ellenőrizheti Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt:
itt ellenőrizheti.Spotlight on... Forum. ernährung heute

A Forum. ernährung heute („Táplálkozás ma” fórum, a továbbiakban: „f.eh”) egy 1991-ben alapított független szervezet. Az f.eh mára az élelmiszerekkel kapcsolatos PR-tevékenység vezető platformjává nőtte ki magát Ausztriában. Hasznos és objektív információforrás táplálkozási, testmozgási és életvezetési kérdésekben, főleg az alábbi célcsoportok számára:

- a táplálkozástudomány, valamint a kapcsolódó oktatás és tanácsadás véleményformálói
- a média képviselői
- az iskolai döntéshozók és oktatásszervezők
- a fogyasztók
- a kormányzati és nem kormányzati szervezetek véleményformálói és döntéshozói

Évente négyszer jelenik meg kereskedelmi folyóiratunk, az „ernährung heute” (Táplálkozás ma). Webhelyünk (www.forum-ernaehrung.at) a diétákkal kapcsolatos osztrák webhelyek közül a leglátogatottabb. Az f.eh emellett brosúrákat, oktatási segédanyagokat, fejlesztő játékokat és oktatóvideókat is kiad pedagógusoknak, szülőknek és a lakosság szélesebb körének. Az f.eh tevékenységének a sajtóközlemények, a sajtókonferenciák, a hírlevelek és a szimpóziumok is részét képezik. Tudományos és elfogulatlan platformként az f.eh foglalkozik többek között a táplálkozás fiziológiájával, az élelmiszerminőséggel és -biztonsággal, továbbá a kapcsolódó jogszabályokkal, de a táplálkozással kapcsolatos oktatás, a főzés és a testmozgás is érdeklődése előterében van. A „WHO Globális Stratégia – Táplálkozás, Mozgás és Egészség” alapján az elhízás és a túlsúly elleni küzdelem az f.eh egyik fő célkitűzése.

A táplálkozásról közérthetően
Az f.eh fő szerepvállalása a táplálkozás tudományos tényeinek közérthető formában való terjesztése. Az f.eh ennek megfelelően testre szabott formában teszi közzé a táplálkozással kapcsolatos bőséges, pontos és gyakorlatban alkalmazható információkat. A gyakorlatorientált megoldások híveként az f.eh a gazdaság és a tudomány szereplői közötti kölcsönös megértés előmozdításán is dolgozik. Az f.eh munkáját egy gyakorlati szakemberekből és a kapcsolódó tudományterületek képviselőiből álló tudományos tanácsadó testület segíti. Ez garancia a magas szintű és kiegyensúlyozott információszolgáltatásra.

Aktuális projektek és témakörök
Az f.eh működése projektorientált. A 2006 és 2008 között lezajlott „Schule bewegt. Bewegte Schule” (Mozog az iskola. A mozgó iskola) projekt a 10 és 14 év közötti gyerekeket szólította meg, a testmozgás örömét és közérzetjavító hatásait mutatva be nekik. Az f.eh ebben a projektben az Ausztriai Szövetségi Sportbizottsággal (Bundessportorganisation) és annak szakosodott szerveivel működött együtt. Két éven át biztosítottuk a sporttevékenységek hátterét a projekthez csatlakozott számos iskolában. Egyes iskolákban még ma is működik a projekt.

Az f.eh a „Genussbarometer” (Elégedettségbarométer) nevű, 2009 és 2010 között futó projektből is részt vállalt. Ez volt az első, egész Ausztriára kiterjedő vizsgálat az étel élvezetével kapcsolatos fogyasztói attitűdökről és viselkedésekről. Az étel élvezetének jótékony egészségügyi hatásait igazolták, és az örömteli étkezés üzenetét számos hírközlő médium sugározta. Legfrissebb projektünk középpontjában a táplálkozással kapcsolatos ismeretek és készségek fiatalok közötti terjesztése áll.

Az f.eh a közösségi hálózatok és platformok táplálkozással és egészséggel kapcsolatos fórumain is aktív. Az f.eh magáénak tudhatja a legnagyobb élelmiszergyártók és -forgalmazók támogatását is.
AZ EUFIC-RÓL
Az Európai Élelmiszer Információs Bizottság (EUFIC) egy olyan non-profit szervezet, amely az élelmiszerbiztonság és –minőség, valamint az egészség és táplálkozás kapcsolatáról nyújt tudományon alapuló információkat a médiának, egészség- és táplálkozásügyi szakembereknek, oktatóknak, valamint a közvéleményt formáló személyeknek közérthető formában.

Részletek
A webhely utolsó frissítésének dátuma: 24/08/2016
Az összes találat megtekintése