Kattintson ide az EUFIC kezdőlap felkereséséhez.
Élelmiszerbiztonság- És Minőség
Élelmiszertechnológia
Food Risk Communication
Táplálkozás
Egészség És Életmód
Étrendfüggő Betegségek
Felhasználói vélemények
(Csak angolul)
Gondolatok az ételekről
(Csak angolul)
EU kezdeményezések
(Részben lefordított)
Reflektorfényben
Energiaegyensúly
Médiaközpont

Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt: itt ellenőrizheti Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt:
itt ellenőrizheti.Spotlight on... Hungarian TET Platform

Táplálkozás, Életmód és Testmozgás Platform Egyesület

A TÉT Platform 2006. szeptember 28-án alakult meg azzal a céllal, hogy a lehető legszélesebb körű konszenzuson alapuló együttműködésben cselekedjen az elhízás ellen, a kiegyensúlyozott életmód és táplálkozás népszerűsítése érdekében.

A Platform küldetéseként fogalmazta meg, hogy vezető és meghatározó véleményformáló és információs központ kíván lenni Magyarországon a testmozgás, életmód és táplálkozás területén. Céljaink megvalósítását széles körű összefogással a témában érintett és dolgozó, tenni akaró civil szervezetek, élelmiszeripari vállalatok, valamint tudósok és kormányzati szervek segítik.

Az elmúlt években a Platform különböző szakmai megközelítéseket és érdekeket megjelenítő tagjai számos témában egyeztették az álláspontjaikat és cselekedtek együtt a közösen elhatározott cél érdekében.
• Oktatási munkacsoportunk az általános iskolák számára alkotott népszerű tananyagot, amely a pedagógusoknak nyújt hasznos segédeszközt a helyes táplálkozással kapcsolatos ismeretek átadásához.
• Az INBÉ (Irányadó Napi Beviteli Érték) – a jelölési munkacsoport javaslatára elfogadott és bevezetett jelölési forma – mára több száz termék csomagolásán szerepel és segít a vásárlóknak eldönteni, hogy mely élelmiszerből mennyit fogyasszanak.
• A munkahelyi testmozgás munkacsoport a legjobb egészségmegőrzési programok megismertetésével nyújt segítséget a vállalati szakembereknek saját terveik kidolgozásához.

Munkánkkal szemléletváltást szeretnénk elérni az élet különböző színterein. Tudjuk, hogy ez a feladat összetett és az eredmények is csak hosszútávon mutatkoznak meg, de biztosak vagyunk tagjaink elkötelezettségében, és az összehangolt munka sikerében.
AZ EUFIC-RÓL
Az Európai Élelmiszer Információs Bizottság (EUFIC) egy olyan non-profit szervezet, amely az élelmiszerbiztonság és –minőség, valamint az egészség és táplálkozás kapcsolatáról nyújt tudományon alapuló információkat a médiának, egészség- és táplálkozásügyi szakembereknek, oktatóknak, valamint a közvéleményt formáló személyeknek közérthető formában.

Részletek
A webhely utolsó frissítésének dátuma: 20/09/2016
Az összes találat megtekintése