Kliknutím sem přejdete na domovskou stránku EUFIC
BEZPEČNOST A JAKOST POTRAVIN
POTRAVINOVÁ TECHNOLOGIE
ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ STYL
ONEMOCNĚNÍ SPOJENÁ SE STRAVOU
Přehledy pro spotřebitele
(Pouze v angličtině)
Jídlo k zamyšlení (Food for thought)
(Pouze v angličtině)
Iniciativy EU
(Částečně přeloženo)
Centrum pro média

Tyto internetové stránky odpovídají norme HONcode pro duveryhodné zdravotnické informace: overit. Tyto internetové stránky odpovídají norme HONcode pro duveryhodné zdravotnické informace:
overit.

18th European Congress on Obesity gathering researchers from across the world

Hosted by the European Association for the Study of Obesity (EASO) and the Turkish Association for the Study of Obesity, the 18th European Congress on Obesity took place from 25th to 28th May 2011, in Istanbul, Turkey. Scientists from around the world presented their research findings and discussed different approaches to obesity prevention and treatment. In this podcast, developed by EUFIC in partnership with EASO, six key speakers at the conference were interviewed about the developments in their respective fields of research.
The interviewees (in order of appearance):
  1. Dr. João Breda,Programme Manager, Nutrition, Physical Activity and Obesity Programme, Division of Noncommunicable Diseases and Health Promotion, World Health Organization - Regional Office for Europe, Copenhagen, Denmark
  2. Dr. Esther Van Sluijs, Medical Research Council Epidemiology Unit, and UK CRC Centre for Diet and Activity Research, Cambridge, United Kingdom
  3. Dr. Bernard Gutin, Adjunct Professor of Nutrition, University of North Carolina Chapel Hill, Emeritus Professor of Applied Physiology, Teachers College, Columbia University and Emeritus Professor of Pediatrics and Physiology, Medical College of Georgia, United States
  4. Dr. Graham Finlayson, Assistant Professor, Human Appetite Research Unit, Bio-Psychology Group, University of Leeds, United Kingdom
  5. Dr. Alain Golay, Professor and Head of Division of Therapeutical Teaching for Chronic Diseases, University Hospital of Geneva, Switzerland
  6. Dr. Tommy Visscher, Free Windesheim University and Research Centre for Overweight Prevention, the Netherlands

This podcast is a EUFIC/EASO collaboration to increase the outreach of new knowledge in the field of obesity research.

For more information:

ECO2011 in Istanbul, Turkey - Official congress Abstract Book

ECO2013 in Liverpool, UK - Podcast
ECO2012 in Lyon, France - Podcast
ECO2014 in Sofia, Bulgaria - Podcast

European Association for the Study of Obesity (EASO)
Turkish Association for the Study of Obesity
International Association for the Study of Obesity

CO JE EUFIC?
Evropská rada pro informace o potravinách (European Food Information Council, EUFIC) je nezisková organizace, která poskytuje vědecky podložené informace o bezpečnosti a jakosti potravin, zdraví a výživě médiím, výživovým odborníkům, lékařům, pedagogům a lidem ovlivňujícím veřejné mínění tak, aby byly pro spotřebitele srozumitelné.

Tato stránka byla naposledy aktualizována dne 26/08/2015
Zobrazit všechny výsledky vyhledávání