Kliknutím sem přejdete na domovskou stránku EUFIC
BEZPEČNOST A JAKOST POTRAVIN
POTRAVINOVÁ TECHNOLOGIE
ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ STYL
ONEMOCNĚNÍ SPOJENÁ SE STRAVOU
Přehledy pro spotřebitele
(Pouze v angličtině)
Jídlo k zamyšlení (Food for thought)
(Pouze v angličtině)
Iniciativy EU
(Částečně přeloženo)

Tyto internetové stránky odpovídají norme HONcode pro duveryhodné zdravotnické informace: overit. Tyto internetové stránky odpovídají norme HONcode pro duveryhodné zdravotnické informace:
overit.

What's new in obesity research - Highlights from the 11th International Congress on Obesity 2010

Organised by the International Association for the Study of Obesity (IASO) the 11th International Congress of Obesity took place in Stockholm 11th to 15th of July 2010. The Congress gathered scientists from around the globe to present their latest research findings and to discuss how these might affect efforts to halt and reverse the obesity epidemic. In this podcast, EUFIC interviewed key speakers at the conference regarding the projects they are involved in.

The interviewees (in order of appearance):

1. Dr. Berit Heitmann, Director of Research and Head of the Research Unit for Dietary Studies, Copenhagen University Hospital, Denmark
  2. Dr. Lauren Lissner, Department of Public Health and Community Medicine, University of Gothenburg, Sweden
  3. Dr. Francesco Branca, Director of the Department of Nutrition for Health and Development at WHO Headquarters, Geneva, Switzerland
  4. Dr. Alexandra Johnstone, Metabolic Health Group, Rowett Research Institute, University of Aberdeen, UK
  5. Dr. Ulf Riserus, Clinical Nutrition and Metabolism Department of Public Health and Caring Sciences, Uppsala University, Sweden
  6. Dr. Jonatan Ruiz, Unit of Preventive Nutrition, Department of Bioscience and Nutrition, Karolinska Institutet, Sweden
  7. Dr. Marije Van Koperen, Department of Health Sciences, Section Prevention and Public Health, VU University Amsterdam, The Netherlands
  8. Alison Hardy, Change4Life Behaviour Change Planning Lead, UK Department of Health

This podcast is a EUFIC/IASO collaboration to increase the outreach of new knowledge in the field of obesity research.

For more information
ICO2010 Congress guide - click here
ICO2014 in Kuala Lumpur - click here
International Association for the Study of Obesity - www.iaso.org
European Association for the Study of Obesity - www.easo.org

Kapitoly
Child nutrition, Deficiencies, Obesity
Jídelníček a kontrola hmotnosti, Obesity, Protein
Cardiovascular disease, Diet-related diseases, Fats, Obesity
Nutrigenomics, Obesity, Physical activity
Child nutrition, Eating behaviour, Obesity
Child nutrition, Eating behaviour, Jídelníček a kontrola hmotnosti, Obesity
CO JE EUFIC?
Evropská rada pro informace o potravinách (European Food Information Council, EUFIC) je nezisková organizace, která poskytuje vědecky podložené informace o bezpečnosti a jakosti potravin, zdraví a výživě médiím, výživovým odborníkům, lékařům, pedagogům a lidem ovlivňujícím veřejné mínění tak, aby byly pro spotřebitele srozumitelné.

Tato stránka byla naposledy aktualizována dne 23/04/2014
Zobrazit všechny výsledky vyhledávání