Kattintson ide az EUFIC kezdőlap felkereséséhez.
Élelmiszerbiztonság- És Minőség
Élelmiszertechnológia
Food Risk Communication
Táplálkozás
Egészség És Életmód
Étrendfüggő Betegségek
Felhasználói vélemények
(Csak angolul)
Gondolatok az ételekről
(Csak angolul)
EU kezdeményezések
(Részben lefordított)
Reflektorfényben
Energiaegyensúly
Médiaközpont

Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt: itt ellenőrizheti Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt:
itt ellenőrizheti.Csontritkulás

Food Today

Az európaiak hosszabb ideig élnek, ami természetesen jó hír, ám egyúttal kihívás is, mivel az embereknek nem csak öregedni kellene, hanem emellett olyan hosszú ideig egészségesnek maradni, ameddig lehetséges. Az EU által finanszírozott NU-AGE projekt tanulmányozni fogja, hogy a táplálkozás miképpen támogathatja az idősek egészségét, és hogyan segíthet az életkorral összefüggően kialakuló betegségek megelőzésében.

A fiatalok életmódjuk megválasztásával ellensúlyozhatják annak esélyét, hogy életük későbbi szakaszában csontritkulásban szenvedjenek. Nem titok ezzel kapcsolatban - minél több kalcium halmozódik fel fiatal korban, idősebb korra annál több lesz belőle a csontokban. Az étrend egy jelentős tényező.

FT_076_02
Európában a D-vitamin mostanában azzal került a híradások élire, hogy rávilágítottak az elegendő bevitelt biztosító intézkedések szükségességére. Ám, miképp lehet ezt elérni? Vajon a megfelelő táplálkozás és a napsütés elegendő, vagy szükségünk van egy kis extra segítségre?

Az idős emberek aránya jelenleg 20% Európában, és 2020-ra várhatóan 25%-ra emelkedik. A legdrámaibb demográfiai változások a legidősebb korosztálynál (80 év és afelettiek) jelentkeznek. Számos tényező, közöttük a táplálkozás is, a várható élettartam növekedéséhez vezet. Ez a globális fenomenon megújult érdeklődést váltott ki a kutatókból, döntéshozókból, illetve az iparból az öregedési folyamatot illetően.

Az egészséges csontok az egészséges öregedés kulcsai. Az egészséges csontozatot fiatalon alapozzuk meg, ám felnőtt életünk során követett étkezési szokásaink és életmódunk szintén fontos szerepet játszanak későbbi életünk csontegészségének meghatározásában.
A gyerekeknek számos egészségi előnye származik abból, ha fizikailag aktívak. Mindazonáltal, a gyermek- és serdülőkor alatti gyors növekedési időszak során figyelembe kell venni, hogy tápanyagszüségletük eltérhet a felnőttekétől.
A túlsúly és az elhízás növekvő európai előfordulásának tekintetében egyes szénhidrátok, mint például a cukor szerepe gyakran vitatott téma. Következzen néhány tény a szénhidrátok, az étrendünkben található cukrok és a cukor szerepéről.
AZ EUFIC-RÓL
Az Európai Élelmiszer Információs Bizottság (EUFIC) egy olyan non-profit szervezet, amely az élelmiszerbiztonság és –minőség, valamint az egészség és táplálkozás kapcsolatáról nyújt tudományon alapuló információkat a médiának, egészség- és táplálkozásügyi szakembereknek, oktatóknak, valamint a közvéleményt formáló személyeknek közérthető formában.

Részletek
A webhely utolsó frissítésének dátuma: 24/08/2016
Az összes találat megtekintése