Kattintson ide az EUFIC kezdőlap felkereséséhez.
Élelmiszerbiztonság- És Minőség
Élelmiszertechnológia
Food Risk Communication
Táplálkozás
Egészség És Életmód
Étrendfüggő Betegségek
Felhasználói vélemények
(Csak angolul)
Gondolatok az ételekről
(Csak angolul)
EU kezdeményezések
(Részben lefordított)
Reflektorfényben
Energiaegyensúly
Médiaközpont

Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt: itt ellenőrizheti Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt:
itt ellenőrizheti.Fogápolás

Háttérinformáció

Food, dietary habits and dental health

Dental health refers to all aspects of the health and functioning of our mouth especially the teeth and gums. Healthy teeth and gums enable us to eat, speak, laugh (look nice), but why is dental health important for general health and well being? And, what role does nutrition play in dental health?

Részletek
Science Briefs

Greater risk of loosening of the teeth among diabetics

Részletek
Az összes megtekintése
Food Today

Gyakori kérdések a cukorról

FT_087_Qssugar
A cukrok gyakori összetevői a mai modern étrendeknek. Sokféle élelmiszerben találhatók meg, beleértve a gyümölcsöket és gyümölcsleveket, mézet, dzsemeket és lekvárokat, cukros üdítőket, desszerteket és más édes nyalánkságokat. Azon kívül, hogy édes és vonzó ízűek, a cukrok energiaforrások, ezért az édes ételeket és italokat legjobb mértékkel élvezni. Ez a cikk a legújabb tudományos bizonyítékokra támaszkodva választ ad néhány gyakori kérdésre a cukrok és az egészség témakörében.

A nyál – több mint csak víz a szájban

Nyálunk kilencvenkilenc százaléka víz. A maradék egy százalék azonban számos, az emésztés, a fogak egészsége és a szájbéli mikróbák szaporodásának szabályozása számára fontos anyagot tartalma.

Az étrendünkben található cukrok

A túlsúly és az elhízás növekvő európai előfordulásának tekintetében egyes szénhidrátok, mint például a cukor szerepe gyakran vitatott téma. Következzen néhány tény a szénhidrátok, az étrendünkben található cukrok és a cukor szerepéről.

A Fókusz Eltolódása a Szájegészségben

Állandó jeleggel csökkent a fogszuvasodás (dentális caries) előfordulása gyermekek valamint serdülők körében a legtöbb európai országban az elmúlt három évtizedben annak ellenére, hogy a cukor átlagos bevitele meglehetősen stagnál. Tehát milyen tényezők a felelősek e pozitív tendenciáért? Úgy tűnik, hogy ez a kedvezőbb szájhigiéniának (több fogmosás valamint a fogselyem használata) és a fluornak köszönhető.

Az összes megtekintése

Energia-egyensúly kalkulátor

Az energia-egyensúly kalkulátor mindössze néhány alapadat megadásával kiszámítja az Ön testtömegindexét (BMI) és napi energiaigényét, valamint meghatározza, hogy fennáll-e Önnél bizonyos betegségek kialakulásának kockázata.

AZ EUFIC-RÓL
Az Európai Élelmiszer Információs Bizottság (EUFIC) egy olyan non-profit szervezet, amely az élelmiszerbiztonság és –minőség, valamint az egészség és táplálkozás kapcsolatáról nyújt tudományon alapuló információkat a médiának, egészség- és táplálkozásügyi szakembereknek, oktatóknak, valamint a közvéleményt formáló személyeknek közérthető formában.

Részletek
A webhely utolsó frissítésének dátuma: 20/09/2016
Az összes találat megtekintése