EUFIC lanceert de social media uitdaging #SwitchToWholeGrains: Op welke volkoren granen schakel jij over?

Last Updated : 26 October 2023
Table of contents

  Op 15 november, ter gelegenheid van de 5e Internationale Volkoren Dag, lanceert de European Food Information Council (EUFIC) hun social media uitdaging #SwitchToWholeGrains om Europeanen te inspireren om meer volkoren granen in hun dagelijkse voeding te integreren.

  Een voeding die rijk is aan volkoren granen kan het risico op niet-overdraagbare ziekten zoals hart- en vaatziekten, darmkanker, diabetes type 2, overgewicht en obesitas verminderen. Bovendien vormen volkoren granen een belangrijk onderdeel van een gezond en duurzaam voedingspatroon. Ondanks de talrijke voordelen die volkoren granen bieden en de vele Europese voedingsrichtlijnen die aanbevelen om geraffineerde granen te vervangen door volkoren granen, hebben de meeste Europese consumenten een zeer lage inname van volkoren granen. EUFIC is vastbesloten om mensen aan te zetten om deze gezonde, vezelrijke en voedzame alternatieven te omarmen.

  Doe mee met onze social media campagne waarin we gezonde voeding promoten en onze kennis over de talloze voordelen van volkoren granen delen!

  Hoe doe je mee:

  Het kan lastig zijn om je inname van volkoren granen te verhogen, vooral als je nog niet bekend bent met de wereld van volkoren granen en hun voordelen. Bij EUFIC staan we klaar om je te helpen met een uitgebreide lijst van volkoren granen, samen met voorbeelden van de voordelen ervan. Ontdek de mogelijkheden en voordelen die ze bieden zodat je meteen op de juiste manier kan beginnen.

  Je zult ontdekken dat er oneindig veel manieren zijn om meer volkoren aan je maaltijden toe te voegen. Of je nu witte basmati inruilt voor bruine rijst of kiest voor niet-traditioneel stokbrood, het belangrijkste is dat je overschakelt!

  Deelnemen is heel eenvoudig:

  1. Neem je smartphone en documenteer je volkoren swaps!
  2. Post ze op social media met de hashtag #SwitchToWholeGrains en tag @EUFIC en @eatwholegrains.